Hyvinvoinnin Blogi

Ayurveda on kokonaisvaltainen lähestymistapa terveyteen ja hyvinvointiin, joka perustuu vuosituhansia vanhaan intialaiseen lääketieteeseen. Sen keskeinen periaate on yksilöllisen tasapainon ja harmonian ylläpitäminen kehossa, mielessä ja hengessä. Ayurvedassa korostetaan ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa ja pyritään löytämään juurisyyt...

Ayurveda on perinteinen intialainen lääkintämuoto. Sitä pidetään ensimmäisenä lääketieteellisenä järjestelmänä, joka perustuu tuhansia vuosia vanhaan tietouteen. Termi ayurveda tarkoittaa elämän tiedettä.

Purentalihasten ongelmat ovat yleisiä vaivoja, jotka voivat aiheuttaa kipua, jäykkyyttä ja toimintahäiriöitä leukanivelissä ja puremalihaksissa. Vaivaa voi esiintyä jopa 60-70% väestöstä. Purentalihasten ongelmat ovat yleisimpiä naisilla ja sitä esiintyy eniten 20-40 vuotiailla.

Lihassolun erikoisuus on kyky supistua. Lihakset toimivat käytännössä supistumalla ja rentoutumalla, jolloin lihas lyhenee (aktiivinen tila) ja palautuu jälleen normaaliin lepopituuteensa.

Jooga Mudrat

15.08.2022

Sanskriitin sana mudra tarkoittaa lukkoa, sinettiä, elettä. Hasta Mudrat ovat erityisiä käsien ja sormien asentoja.