Hierontahoidot teen Katin Kauneuskulmassa Korsossa (Korsontie 2, 01450 Vantaa)
Ajanvaraukseen pääset tästä


SPAhieronnat

SPAhieronta

SPAhieronnassa yhdistyy klassiset hierontaotteet ja fasciakäsittely. Se sopii erilaisten lihasjännitysten ja niiden aiheuttamien kiputilojen ja liikerajoitusten hoitamiseen. Hierontaan sisältyy myös pään ja kasvojen käsittely. Hoidossa käytetään kylmäpuristettuja luonnonöljyjä ja aromaattisia öljyjä. Hieronta suunnitellaan yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden mukaan. Hoidossa käytetään tarvittaessa tukena laseria akuuttien ja kroonistuneiden ongelmien hoitoon. Laser nopeuttaa paranemista ja helpottaa kipua. Hoidossa tehostuksena bemerhoito.

Hinnat: 70€/50min 100€/80min

SPAhieronta yhdistäen kuumia kiviä

Kivihieronnassa yhdistyy tehokas hieronta ja lämpimien kivien rentouttava vaikutus. Kivistä siirtyvä lämpö tehoaa hyvin lihasjännityksiin ja kovettumiin. Lämmön ja hieronnan yhteisvaikutuksena veri- ja imunestekierto lisääntyvät, kuona-aineiden siirtyminen soluista verenkiertoon tehostuu ja hermosto rauhoittuu. Ihanteellinen hoitomuoto syvärentoutusta hakevalle asiakkaalle. Hoidossa tehostuksena bemerhoito.

Hinta: 100€/70min

SPAvyöhykehieronta

Vyöhykehieronnassa yhdistyy klassinen hieronta ja kehon vyöhykepisteiden käsittely. Hoidon avulla voidaan muun muassa vilkastuttaa aineenvaihduntaa, rentouttaa lihasjännityksiä sekä parantaa immuunipuolustusta. Vyöhykepisteiden käsittelyllä on hoidettu hyvin tuloksin esimerkiksi unettomuutta, migreeniä, stressiä, koliikkia, kuukautis- ja vaihdevuosiongelmia sekä tuki- ja liikuntaelinongelmia. Hoidossa tehostuksena bemerhoito.

Hinnat: 70€/50min 100€/80min

SPA-akuhieronta

Akuhieronnassa yhdistyy klassinen hieronta ja akupunktio, eli kehon akupisteiden hoito neuloin. 

Akupisteet sijaitsevat kehon energeettisillä meridiaanilinjoilla. Meridiaanien avaaminen hieronnan ja neulojen avulla tasapainottaa kehon toimintoja ja stimuloi kehon omia parantamismekanismeja. 

Akupunktio on tehokas hoitomenetelmä akuuttien ja kroonisten kiputilojen  hoitoon. Hoitokohteita muun muassa migreeni ja muut päänsäryt, selkäkivut, erilaiset raajojen ja nivelten kiputilat. Hoito vaikuttaa myös aineenvaihduntaan, hormonaaliseen tasapainoon ja hermostoon. Se sopii hyvin stressin ja unettomuuden hoitoon.

Hinnat: 70€/50min 100€/80min 

SPApäähieronta

Hoitopedillä tehtävä kokonaisvaltainen hoitokokemus, joka käsittää selän, niska- hartiaseudun, käsivarsien, pään ja kasvojen alueen tehokkaan ja rentouttavan hieronnan. Hoidossa käytetään lämmintä Shirodaraöljyä. Hoito voidaan kuitenkin asiakkaan halutessa tehdä ilman öljyä. Päähieronta rentouttaa kehoa ja voi tuoda helpotusta mm. unettomuuteen ja päänsärkyihin. Hoidossa tehostuksena bemerhoito.

Hinnat: 80€/45min

Syväaaltohoito

Faskia on tukikudosten verkosto ilman alkua ja loppua ja yhdistää käytännössä kaiken kehossa - lihaksista luihin, sisäelimistä soluihin.

Yhteen tarttunut faskia vaikuttaa liikkuvuuteen, ja koska faskiassa on 6 kertaa enemmän hermosoluja kuin lihaksissa, voi faskian jumiutuminen johtaa muun muassa kipuihin lannerangassa. "Sairaasta" faskiasta tulee nopeasti huono ketjureaktio. Tästä aiheutuu tulehduksia, heikentynyt nesteiden kierto kehossa, heikentynyt immuunipuolustus - ja kivut tekevät levosta ja palautumisesta haastavampaa.

Syväaaltohoito, eli Swedish Fascia Vibes on uusi faskian/tukikudoksen hoitomuoto, joka lisää liikkuvuutta ja rentoutumista tehokkaasti ja miellyttävästi, vähentää kipuja ja jännitteitä, sekä parantaa verenkiertoa ja nesteiden virtausta.

Suurin osa pitää hoitoa miellyttävänä ja hellävaraisena, mutta samalla myös nopeana ja tehokkaana, ja tulokset näkyvät nopeasti.

Voit varata syväaaltohoidon omana hoitonaan, jolloin hoito voidaan tehdä myös vaatteiden päältä. Hinta: 55€/30min

Syväaaltohoidon saat halutessasi myös hieronnan tukihoitona valitsemalla Katin kauneuskulman spahieronnan 50 min tai 80 min

Energiahieronta

Terveessä kehossa energia virtaa vapaasti ja vahvasti. Kuitenkin elämän varrella kehoomme ja mieleemme kasaantuu jännityksiä ja tukoksia, jotka voivat aiheuttaa erilaisia oireita ja pidemmällä aikavälillä sairauksia.

Energiahieronnassa keskitytään hengitykseen ja avaamaan energiatukoksia hyödyntäen erilaisia kehoterapiamenetelmiä, kuten energiarefleksologiaa, nivelten liikuttelua ja pehmeää kudosten käsittelyä. Hoito on purkavaa ja samalla hermostoa tasapainoittavaa ja stressiä vapauttavaa.

Hinta: 90€/60min

Ayurvedahieronnat

Intialainen perinnelääketiede, ayurveda, pohjautuu tuhansia vuosia vanhaan tietouteen. Ayurvedassa ihmistä hoidetaan kokonaisuutena. Siihen kuuluvat kaikki elämän osa-alueet, kuten ravinto, liikunta, meditaatio, jooga ja hierontahoidot.  Hoitojen tavoitteena on kehon ja mielen harmoninen tasapaino ja pitkä, terve elämä. Tasapainoinen keho ei sairastu. Ayurveda auttaa kehoa parantamaan itse itsensä. Ayurvedinen lääketiede on funktionaalista lääketiedettä, jossa vallitsee kokonaisvaltainen ihmiskäsitys, keho-mieli-tietoisuus.


Intialainen koko kehon perinnehieronta

Perinteinen intialainen koko kehon öljyhieronta rentouttaa ja uudistaa kehoa ja mieltä. Hieronnan liikkeet parantavat verenkiertoa, venyttävät lihaksia ja lisäävät nivelten liikkuvuutta. Hoito poistaa kehosta kuona-aineita ja vaikuttaa lymfakiertoon, hengitykseen ja hermostoon lisäten henkistä ja fyysistä hyvinvointia. Hieronnalla vaikutetaan energiaratoihin, nadeihin. Ayurvedan mukaan sairaus on tukos energiaradassa. Hoidon avulla saadaan elämän energia Prana virtaamaan vapaasti. Prana liikkuu nadien kautta.

Hieronnassa käytetään lämmitettyjä Frantsilan ayurvedisia kylmäpuristettuja luomuyrttiöljyjä. Öljyt auttavat poistamaaan kehosta kuona-aineita ja myrkkyjä ja vahvistavat ja uudistavat kehoa. Jos tiedät oman doshatyyppisi (vata, pitta, kapha), voidaan hoidossa käyttää tyyppisi mukaista öljyä. Muuten käytetään ns. ayurvedista yleisöljyä, joka sopii kaikille doshille.

Hinnat: 100€/50min, 125€/80min

Ayur Balance

Ayur Balance - hieronta on stressiä lievittävä ja rentouttava, mutta samalla syvällisesti lihasjännityksiä poistava koko kehon hierontahoito. Hoito on alunperin tehty sotureita varten vahvistamaan lihaksistoa ja auttamaan kehoa palautumaan. Hoito sopii henkilöille, jotka haluavat tehokasta lihaskäsittelyä. Hoidossa käsitellään lihaksia monipuolisilla otteilla muun muassa kyynärpäitä käyttäen.

Hinta 140€/100min

Ayurvedinen joogahieronta

Ayurvedinen joogahieronta on yhdistelmä öljyhierontaa ja tehokkaita joogavenytyksiä. Hoito lämmittää lihaksistoa, tehostaa verenkiertoa ja lymfakiertoa, sekä lisää kehon liikkuvuutta ja joustavuutta. Hoito tehdään lattialla patjalla. Hoidossa hierotaan käsillä ja jaloilla.

Hinta 130€/80min


Intialainen jalkahieronta (Padabhyanga)

Ayurvedinen jalkarefleksologia perustuu perinteiseen intialaiseen jalkahierontatyöskentelyyn. Ayurvedisessä perinteessä onkin jalkahieronnalla hyvin erityinen asema. Hoito muodostuu erilaisista jalkaterän hankaus, sively ja painelutekniikoista, joilla stimuloidaan lymfa- ja verenkiertoa ja saadaan energia liikkeelle. Hoidossa käsitellään myös jalkaterän marmapisteitä. Marmapisteet ovat Pranan, elämänenergian energiakeskuksia. Ayurvedassa käytetään toisinaan hoidoissa avuksi metalleja. Padabhyangassa jalkaterää käsitellään metallisella Kasamaljalla, joka mm. rauhoittaa ja helpottaa myrkkyjen poistumista kehosta.

Hinta 90€/60min

Ku Nye -hieronta

Ku Nye on tehokas perinteinen tiibetiläinen kokovartalohieronta. Se rentouttaa lihaksia ja edistää nivelten liikkuvuutta, purkaa kehon ja mielen jännityksiä ja elvyttää aineenvaihduntaa. Hoidossa käytetään lämmintä öljyä.

Hinta 125€/80min


Kasvoakupunktio

Kasvoakupunktio on tehokas, rentouttava ja ihoa kiinteyttävä hoitomuoto, jossa pureudutaan syvällisemmin iho-ongelmien taustasyihin. Kasvoakupunktio on myös hyvä stressin lievittämiseen ja unettomuuden hoitoon.

60 min hoito sisältää niskan, pään ja kasvojen alueen hieronnan ja kasvojen neulottamisen akuneuloilla. Hoitoa tuetaan vartaloneuloilla, jotka valitaan asiakkaan tarpeiden mukaan. 

Akupunktiolla voidaan tasapainottaa kaikkia kehon toimintoja esimerkiksi hormonaalista toimintaa ja stimuloida aineenvaihduntaa.

80 min hoidossa käsitellään lisäksi selkää ja kehon heijastealueita. Eri elimillä on yhteys ihon ongelmiin.  Esimerkiksi maksa ja sappirakko liittyvät ihon rasvaisuuteen, sydän ja ohutsuoli couperosaan.

Hoidossa käytetään energeettisiä Sisin jalokivituotteita. 

Hinta 105€/60 min,  135€/80 min

Puhdistava mutakäärehoito

Mutakäärehoidossa vartalolle levitetään lämmintä Kuolleenmeren mutaa, asiakas kääritään kelmuun ja peitteen sisään.

Mineraalipitoinen muta tehostaa aineenvaihduntaa ja stimuloi ihosolujen uusiutumista. Muta imee itseensä kehosta kuona-aineita ja aktivoi nestekiertoa.

Kasvot puhdistetaan ja levitetään kurkkuöljy-savinaamio. Kurkkuöljy pehmittää, ravitsee ja suojaa ihoa. Se sisältää hyviä rasvahappoja ja antioksidantteja. Savi puhdistaa ja rauhoittaa ihoa. Naamion jälkeen kasvoille tehdään rentouttava hieronta vuorikristalli-jalokivihoitoöljyllä.

Suihkun jälkeen tehdään koko kehon hieronta. Hieronnassa käytetään sheavoita ja monoiöljyä. Ravitseva, vitamiinipitoinen sheavoi uutetaan sheapuun pähkinöistä. Se kosteuttaa ja pehmentää ihoa. Monoiöljy valmistetaan uuttamalla tahitilaisia tiaré-kukkia kookosöljyyn. Sen huumaava tuoksu hellii koko kehoa ja ihosta tulee samettisen pehmeä.

Mutakäärehoito rentouttaa, hoitaa ja kirkastaa ihoa, aktivoi verenkiertoa ja lievittää lihas- ja nivelkipuja.

Hinta 145€/80 min.

Miksi tarvitsemme hierontaa?

Nykyaikana ihmisen luonnollinen liikkuminen on häiriintynyt. Moni joutuu työskentelemään pitkiä päiviä huonoissa työasennoissa ja tekemään yksitoikkoisia liikkeitä (esimerkiksi päätetyöntekijät).

Lihakset ja nivelet eivät saa tarvitsemaansa rasitusta ja liikettä. Kun lihaksella ei ole mahdollisuutta suorittaa omaa tehtäväänsä kunnolla, kompensoi ihminen sen jollain toisella liikkeellä, ja pikku hiljaa ihmisen koko liikemalli muuttuu.

Käyttämättömät lihakset lyhentyvät ja niiden elastisuus vähenee. Vaarana on pienten revähtymien syntyminen lihaksessa. Virheellinen lihaskuormitus aikaansaa kuormitusta vain osalle nivelten pintoja, jolloin riskinä on myös kulumien syntyminen.

Yleensä osa lihaksista on liian kireinä ja osa löystynyt liikaa. Kireät lihakset tarvitsevat venytystä ja elastisuuden lisäämistä ja liian heikot lihakset vahvistusta. Tavoitteena on saada lihastasapaino rangan molemmille puolille.

Hierontaa voidaan käyttää mm. rentouttavana, tai aktivoivana ja elvyttävänä hoitona. Hieronnalla vaikutetaan lihaksiin. Tavoitteena on lisätä kudosten elastisuutta ja hoitaa sekä ennaltaehkäistä kiinnikkeiden syntymistä.

Hieronta lisää verenkiertoa. Kudosten ravinnonsaanti paranee ja kuona-aineiden poisto tehostuu. Hieronnalla voidaan aktivoida lymfanestekiertoa.

Kun lihas joutuu olemaan pitkään supistuneessa tilassa, happamuus sen alueella lisääntyy. Liikahappoisuuden vaikutuksesta hermokipupäätteet ärtyvät ja aiheuttavat kivun tunteen. Lisääntyneen happamuuden vuoksi alueelle kerääntyy nestettä ja ympärillä olevat kudokset joutuvat ahtaalle, mikä myös osaltaan aiheuttaa kipua.

Hieronnalla saadaan nesteturvotusta vähenemään ja happamuus poistuu. Kipuhermopäätteiden ärsyyntyneisyys lievenee ja kipu vähenee. Lihas pääsee rentoutumaan lepoasentoonsa.

Milloin hierontaa ei anneta

Yleisesti ottaen hieronta sopii kaikille, mutta on tilanteita jolloin hierontaa ei tehdä.

Tällaisia ovat akuutit sairastumiset, kuten kuume ja flunssan aikana. Tulethan hoitoon vain terveenä!

Akuutit traumat kuten murtumat ja pahat lihasten/jänteiden repeämiset, akuutit palovammat

Syöpä ja pahalaatuiset kasvaimet ovat hieronnan vasta-aihe. Hieronta voi edistää etäpesäkkeiden syntyä. Jos asiakkaan imurauhaset ovat suurentuneet, olisi hänen hyvä käydä ensin tutkituttamassa itsensä lääkärissä.

Laskimotukokset ja suuret suonikohjualueet ovat hieronnan vasta-aiheita.

Ethän tule hoitoon päihteiden vaikutuksen alaisena