Eläinrefleksologia/-hieronta

Hinta: ensimmäinen hoitokerta 55 €, seuraavat 45 €

Teen koirille vyöhyketerapia-ja hierontahoitoja. Hoidon aikana teen koiralle perushieronnan hoitaen samalla syvällisemmin vyöhekejärjestelmien kautta.

Hieronnan vaikutuksista

Hieronta vaikuttaa verenkiertoon ja vilkastuttaa aineenvaihduntaa. Hierontaa voidaan käyttää rentouttamaan lihaskudosta tai esimerkiksi palauttamaan ja nopeuttamaan lihaksiston toipumista rasituksen jälkeen. Hieronta laukaisee lihaskipuja ja parantaa suorituskykyä. Hieronnalla on yhteys mielihyvän tuottamiseen. Se rauhoittaa stressitilanteissa ja tasapainottaa mieltä. Hieronnasta hyötyvät kaikki koirat. Erityisen tärkeää se on kovassa rasituksessa oleville koirille, kuten työ- ja kilpakoirille. Hieronta on tärkeää myös esim. tapaturmien jälkihoitona.

Monet koirat kiskovat taluttimessa. Jatkuva vetäminen aiheuttaa kroonisen jännitystilan kaulan ja lapojen alueelle. Etuosan jännitykset vaikuttavat koiran liikkeisiin ja voivat aiheuttaa ontumista ja jatkuvan särkytilan. Jokainen, jolla on ollut niska-hartiaseudun jännityksiä, tietää miten kurja olo tulee jatkuvasta särystä. Koiralla tämä voi purkautua myös käytöshäiriöinä.

Vyöhyketerapia on tehokas hoitomuoto moniin vaivoihin. Eläinrefleksologialla on saavutettu hyviä tuloksia esimerkiksi hormonihäiriöiden (kuten kiimakierron häiriöiden), aineenvaihdunnan häiriöiden, immuunipuolustuksen häiriöiden ja lihasperäisten ongelmien hoidossa. Heijasteiden kautta tasapainoitetaan koko kehoa ja stimuloidaan sitä toimimaan paremmin.

Koirapotilaan hoidon kulku

Aloitan varsinaisen hoidon omistajan haastattelulla. Hoitoon on hyvä ottaa mukaan koiran sairaskertomus ja rokotustodistus. Tutkin koiran vyöhykealueita ja hoidan vaivaan liittyviä heijasteita. Hoidon aikana teen myös koiralle perushieronnan ja nivelkäsittelyn. Hoitokerta kestää noin tunnin. Eläimillä hoitokertojen määrä on yleensä kahdesta kolmeen. Pitkäaikaisissa vaivoissa tarvitaan useampia hoitoja. Tarvittaessa hoitoa voidaan tehostaa homeopaattisilla aineilla ja kukkaterapialla.

Erityisesti koirien ongelmat johtuvat usein myös väärästä ruokinnasta. Esimerkiksi amerikkalaiset kuivamuonat sisältävät usein suuria määriä hormoniylijäämiä ja vaikuttavat häiritsevästi koiran hormonitoimintaan. Jos vaivan perussyytä ei korjata, ei vyöhykehoidollakaan voida saada tuloksia. Käyn omistajan kanssa läpi koiran ruokinnan ja annan vinkkejä sen parantamiseen. Vyöhykehoitoa voidaan hyvin käyttää rinnan perinteisen koululääkintähoidon kanssa.

Hoidon aikana aineenvaihdunta vilkastuu. Siksi koiraa usein pissattaa hoidon jälkeen normaalia enemmän. Hoidon jälkeen koira on tyypillisesti väsynyt, joten sen olisi hyvä antaa levätä rauhassa.